S’ALTRA SENALLA

S’Altra Senalla és una associació sense afany de lucre creada l’any 1994 a Palma amb l’objectiu de difondre el comerç just i oferir una alternativa de consum responsable i alternatiu. Juntament amb les associacions Finestra al Sud a Inca (1999), Casal de la Pau a Manacor (2000) i Shikamoo a Llucmajor (2013) hem constituït la Federació S’Altra Senalla. Les quatre entitats som autònomes en la seva gestió i compartim els mateixos objectius i recursos educatius i comercials. Les associacions de Palma, Manacor i Llucmajor tenen una botiga on es poden trobar productes de comerç just diversos i són espais privilegiats de sensibilització i informació i des del 2020 també tenen una botiga electrònica.

Palma, 1994:

«ÉS POSSIBLE UN ALTRE TIPUS DE CONSUM?»

Vem fa 25 anys. Volíem trobar alternatives de consum responsable i just. Entre altres propostes, aparegué una novetat a Mallorca: el Comerç Just. Just per als grups de persones productores que tradicionalment s’havien vist explotades per multinacionals occidentals i que, a la fi, podien optar a una comercialització més digna. Palma, en sintonia amb altres ciutats europees, havia de tenir una botiga, gestionada per una associació, on el consum responsable fos possible cada dia. Així arrancà l’aventura de S’Altra Senalla. Anys més tard donàrem suport a altres joves per gestionar la seva associació de Comerç Just: Finestra al Sud a Inca, Casal de la Pau a Manacor, i posteriorment Shikamoo a Llucmajor. Sí, entre totes, hem fet possible un altre tipus de consum.

Palma, 2021:

«ÉS POSSIBLE MOSTRAR LA NECESSITAT I LA URGÈNCIA D’UN CANVI DE MODEL DE CONSUM?»

Tothom ja entén que l’emergència climàtica no és qüestionable, i que l’actual pandèmia és el fet més rellevant d’aquest segle a escala mundial. Aquest panorama condiciona el nostre present i futur. Però ara mateix, i no demà, ens toca trobar maneres de lluita contra aquestes crisis planetàries. És necessari sensibilitzar tota la població sobre la seva responsabilitat i especialment sobre les alternatives que ja existeixen al nostre entorn. Des del primer dia, S’Altra Senalla s’ha implicat en aquest objectiu, duent a terme campanyes de sensibilització, dissenyant materials educatius i organitzant activitats a les escoles i instituts, tallers a la universitat, ludoteques per a infants, exposicions i festes al carrer, cursos per a professorat, etc. Però ara cal una passa més. I per això presentam aquesta nova guia, una eina divulgativa per a tothom, tant per a la població convençuda, com per a aquella incrèdula que pensa que ja no hi ha remei. No ho tenim tot clar ni definitiu. Queden reptes i necessitam més propostes per a molts àmbits de consum quotidià. Per això volem comptar amb tu.

Palma, 2045:

«ÉS POSSIBLE EL FUTUR?»

Sense una aposta valenta per l’agroecologia, la defensa dels drets laborals, l’aplicació intel·ligent de la tecnologia, el consum RRResponsable, la distribució de la riquesa i l’eradicació de la pobresa, no tenim futur… La Xina i els EUA han intentat imposar el seu model econòmic. Els ODM (Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni) no es varen assolir el 2015 i ara amb els nous ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) tenim un repte molt important de cara al 2030. Però la gent del carrer ja sap que el futur depèn de cada gest, de cada passa, i que comprant i consumint d’una manera o d’una altra estam canviant el nostre segle XXI.

AQUÍ POTS DESCARREGAR LA VERSIÓ PDF

Fes click al botó per accedir a l’enllaç de descàrrega de la guia en versió PDF. També pots trobar-la al web de S’Altra Senalla.